Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Определиха най-добрите спортисти на Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 15:10 / 22.12.2023Коментари (0)212
Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист на Кюстендил за 2023 година, предаде репортер на "Фокус“.  Тя е състезател на спортен клуб по естетическа групова гимнастика "Велбъжд“, а нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Победителят бе обявен на церемония в голямата зала на Общинския драматичен театър.

Спортистът на Кюстендил за изминаващата година получи купа, грамота и парична награда, осигурени от Община Кюстендил, които бяха връчени от кмета – инж. Огнян Атанасов. Треньорите Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.

Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов поздрави всички спортисти за упорития труд през годината и постигнатите високи спортни постижения:

"След като видях всичките успехи, които сте постигнали, с увереност мога да кажа, че в бюджета за 2024 г. на Община Кюстендил ще се предвидят средства спортната база да се ползва безплатно от вашите отбори и клубовете няма да заплащат комунални такси и сметки“, заяви инж. Атанасов.

Той анонсира, че в Бюджета на Република България за 2024 г. са предвидени средства за проектиране на ново футболно игрище на стадион "Осогово“, осветление и лекоатлетическа писта.  При наличието на терен ще бъде проектирана и Многофункционална спортна зала.

Кметът поиска подкрепата на спортните деятели да предложи и удостои със званието Почетен гражданин на Община Кюстендил бронзовата медалистка от Токио 2021 г. Евелина Николова.

Даяна Димитрова е Спортист №2  на Кюстендил. Тя е състезател на Спортен клуб по гимнастика "Велбъжд“, нейни треньори отново са Валя Машова и Елена Близнаков.

Тодор Настев, състезател от Спортен клуб "Дарис“ е Спортист № 3 на Кюстендил. Наградите получи неговият треньор Борислав Иванов.

Отбор на годината е Клуб по естетическа групова гимнастика "Велбъжд“ – отбор жени в състав: Василена Димитрова, Нилана Колевска, Цветозара Миленкова, Белослава Кенова, Цветомира Тодорова, Елизабет Шопова, Тихомира Бонева.

Християн Василев от Спортен клуб "Чикара-ли“ (карате-до) е Спортист на публиката. Негов треньор е Лилия Георгиева.

Община Кюстендил удостои с благодарствени грамоти фирмите, които всяка година подсигуряват награди за най-добрите спортисти на Кюстендил






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенда на Ливърпул почина на 86-годишна възраст
Германия е огромен фаворит на букмейкърите срещу Унгария, но статистиката показва друго
Тайлър Фриц отново се превърна в черна котка за Григор Димитров
Феноменално завръщане на Александър Везенков за Олимпиакос
Близо 500 участници от рекордните 78 отбора на маратона в София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: