Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Григор Димитров пред "Фокус": Можеха по-рано да ни преместят, само нашите два мача не бяха изиграни
© X: The Tennis Letter
Григор Димитров и тази година достигна втората седмица на "Ролан Гарос". Първата ни ракета се класира за 1/8-финалите в Париж късно снощи след победа над белгиеца Зизу Бергс на централния корт "Филип Шатрие". На пресконференцията си впоследствие българинът призна пред "Фокус", че е имало възможност организаторите по-рано да преместят неговия и на следващия му противник - Хуберт Хуркач мачовете, за да завършат по-рано.

Вчера заради непрекъснатите валежи в Париж първоначално сънародникът ни трябваше да чака Алекс де Минор и Ян-Ленард Щруф да приключат на Корт № 14, но тъй като започна да вали, двубоят им бе спрян. Това принуди домакините да изместят Димитров и Бергс на седми корт, ала лошите метеорологични условия не позволиха той да продължи там и най-накрая той бе възобновен на централния "Филип Шатрие" вечерта под спуснат покрив.

Трета поредна среща игра със съперник, срещу когото не си до момента. Отне ли ти повече време, за да се настроиш тактически, спрямо някого, с когото си играл и преди?

- Започнах мача много добре срещу него вчера (б.ред. в петък). Щеше да е добре, ако можехме да продължим, не успяхме, но смяната на корта, смяната на обстановката, вечерна сесия, закрито...Въобще, беше много важно просто да се нагодя по-скоро към кондицията отколкото към съперника. Знаех какво трябваше да направя, но наистина не е много лесно да се играе, когато времето е такова. Много е неприятно, особено на клей. Топките стават по-големи. Опитваш се да удряш по-силно, но някак си нещата не се получават. Просто гледах да стоя събран и да подбирам правилните моменти. Може би това беше най-важното в четвъртия сет.

С 14-и корт установихте нещо като френски романс, но все пак всичко приключи благополучно на централния корт, на най-голямата сцена ("Филип Шатрие"). Когато дъждът нарушава програмата, организаторите допитват ли се до вас къде може да играете или е просто съвпадение, че трети пореден двубой започна именно на 14-и корт?

- Това е добър въпрос. Не, за 14-и корт не знам. Аз самият не очаквах да играя 3 мача един след друг там, но така се случи. В днешния ден (б. ред. вчера), според мен, можеха малко по-рано да реагират, да ни преместят, защото само нашите два мача не бяха изиграни и другото нещо, все пак, и малък шанс кой ще играе първи. Дали той или аз. Той (б.ред. Хуркач) свърши първи. Всичко това е в играта. Наистина, продължаваме напред. Утре (б. ред. днес) имам още един мач. Искам да се възстановя максимално, да изляза на корта и да опитам отново.

Тази вечер сънародникът ни ще се изправи срещу Хуберт Хуркач в последната среща от програмата на втория по големина корт "Сюзан Ланглен". Тя е предвидена за не по-рано от 19:00 часа българско време след края на 1/8-финала Oнс Жабер - Клара Таусон. Хуркач преодоля канадеца Денис Шаповалов с 6:3, 7:6(0), 4:6, 6:1 в трети кръг малко преди Димитров да приключи с Бергс снощи.

Това е трети 1/8-финал за хасковлията в Откритото първенство на Франция. 2020-а бе спрян от Стефанос Циципас след 3:6, 6:7(9), 2:6, а миналият сезон - от Александър Зверев с 1:6, 4:6, 3:6.

Още по темата: общо новини по темата: 242
02.07.2024 »
02.07.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
28.06.2024 »
28.06.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: