Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Балканите отиват на Европейско, а ние се радваме на хиксове
Автор: Александър Антонов 09:06 / 09.06.2024Коментари (0)931
© Facebook: Team Bulgaria
6 от 6, но далеч от отличен 6. Толкова двубоя изигра мъжкият ни национален отбор откакто през ноември Илиан Илиев пое "трикольорите". Макар наставникът на Черно море да е най-светлият лъч сред колегите си по родните ни терени, сега той е изправен пред най-голямото си предизвикателство. Мнозина знайни и незнайни фигури бяха нагърбени с привилегията да възродят онези лъвове, които преди 20 години по това време летяха за Европейското в Португалия - последният голям форум, на който "триольорите" бяха.

След смяната на селекционера, България записа 5 равенства и една победа. В това число и "престижното" реми със Словения вчера. Страна с квадратура от 20 хиляди километра и население с по-малко от милион повече спрямо София. Най-голямата звезда на един от участниците в Евро 2024 бе Ян Облак, който бе хванат като риба на сухо от капитана ни Кирил Десподов при изпълнението на наказателен удар.

Състав, оформен от звезди повечето пъти е таралеж в бельото, ако не се казваш Реал Мадрид. В този ред на мисли е хубаво, че отборът ни не е изпълнен с плеяда от именити състезатели по подобие на Англия, Португалия или Германия.

За играчите ни е положително да трупат опит, рутина и самочувствие срещу участници на еврошампионата през последните 8 месеца, откакто Илиев е начело. Всеки и най-вече футболната ни централа в края на деня обаче ще съди по резултатите. На някои български привърженици може да се замажат очите, че в 6-те мача с Илиев нямаме загуба, но единственият успех бе над екваториалното страшилище Танзания с 1:0. Държава, която може би мнозина от нас дори не са сигурни на кой континент е, ако не са отличници по география. Почитателите и мечтателите все пак заслужават повече и трябва да изискват още. Хиксовете в последните месеци няма да върнат хората по трибуните на Националния стадион, а ще ги накарат по средата на полувремето да станат от дивана пред телевизора и просто да отидат за цигари.

4 от 5-те равенства бяха срещу състави, които ще са на Европейското първенство, но това не бива да е на всяка цена мерило за класата им, защото почти никой от тях няма да премине груповата фаза. Сърбия и Словения са в група с Англия и Дания, Румъния е в компанията на Белгия, Словакия и Украйна, а Унгария е при домакина Германия, Швейцария и Шотландия.

В днешни дни форматът на класиране за еврошампионат е по-отворен, предлага не една вратички, а участниците там са много повече спрямо преди години, ала въпреки това и този път останахме пас. Половината Балкански полуостров обаче грабна възможността и в следващия месец ще си сверява часовника, вдигайки пазарната цена на играчите си по германските терени.

3 от граничещите с България страни заминават до броени часове за Европейското първенство: Румъния, Турция и Сърбия. Останалите балкански отбори на Евро 2024 ще са: дебютантът Албания, който първи пристигна в Германия, Словения и Хърватия.

През септември започва нов цикъл с Лигата на нациите, където ще играем с Беларус, Северна Ирландия и Люксембург. Нова песен, но дали ще е за огън или поредният лед, дори октоподът Паул, предсказал, че Испания ще стане световен шампион в ЮАР, не би могъл да види.
Още по темата: общо новини по темата: 148
21.05.2024
04.04.2024
22.03.2024
10.01.2024
19.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ясен е началният час на първия двубой на Григор Димитров на Уимбълдън
Уникален! Никола Цолов с втора победа във Формула 3
Поставиха Григор Димитров сред аутсайдерите, които могат да спечелят Уимбълдън
Високи коефициенти за победи на Швейцария или Италия в директния двубой на ЕВРО 2024
Страхотен коефициент за изненада на Дания над Германия на ЕВРО 2024
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: