Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Мими Христова: Нещата от реалния живот са много по-болезнени, отколкото в борбата
Автор: Георги Куситасев 08:33 / 08.07.2024Коментари (0)1022
© Неформално с Георги Петков
Многократната медалистка от световни и европейски първенства по борба Мими Христова беше едва третият гост в "Неформално с Георги Петков". От онзи 20-и юли, 2020-а година, доста неща се промениха в живота и кариерата на двукратната европейска шампионка.

В документалната продукция, посветена изцяло на дългогодишната национална състезателка, тя разказва не само за стъпките, направени напред в последните години, но ни връща и към началото на спортния си път. Тя разкрива душата и сърцето си в материала на колегата Георги Петков, като до момента не беше разказвала защо въпреки преодолените препятствия в борбата, животът ѝ извън тепиха е бил несравнимо по-труден.

"Нещата от реалния живот са много по-болезнени, отколкото в борбата. Роди се първият ми брат - Велизар, всичко изглеждаше нормално, но в един момент осъзнаха, че той... не вижда. И започнаха трудни години за нашето семейство. След това се установи, че има и детска церебрална парализа. И те бяха съкрушени. След това се роди брат ми Пламен. Отново, бременност, която е съвсем нормална, никакви неприятни индикации. На 4-годишна възраст разбрахме, че той е с аутистична форма. Тотално им рухна животът. Никога няма да изпратя брат си на бал, той никога няма да има семейство. Но знаеш ли - на никой не му пука! Единствено е важно да продължаваш да вършиш работата си", сподели Мими.

"Старал съм се винаги да съм с нея. На състезания, на преборвания. Съжалявам единствено, че в някои случаи, когато беше важно, нямах възможност", споделя вторият баща на Мими - Александър.

"Нямаше кола. Ходеше на лагери с влака. Изпращах я винаги. Бях с нея на гарата и носехме заедно куфарите. Имахме си един MP3-плейър. За двете ни. Когато едната ходеше на състезание го ползваше, а след това го даваше на другата. Така живеехме. Скромно, но с ясни
цели в живота", довери най-добрата приятелка от детинство на Мими - бившата състезателка по волейбол Ива Кордова. "Най-силната черта на Мими е сърцето ѝ. Тя е много емоционална, но и изключително силна, когато е необходимо"
, добавя треньорката ѝ по джудо Таня Василева.

"Мими е човек с главно "Ч". Всичко, през което е преминала в борбата и извън нея я е направило такава категорична личност и истински приятел за всички в клуба ни", разказва още първият ѝ треньор в борбата Юлиян Георгиев.

"Хората, на които можеш да разчиташ, се познават тогава, когато губиш, а не когато печелиш. Единственото нещо, за което съжалявам, е че не можах да отида на трета Олимпиада и да взема олимпийски медал. Но от друга страна, не се знае каква цена съм щяла да платя в замяна на това. За всичко се плаща в този живот", заключи Христова.

Истинска, неподправена, емоционална, усмихната, а когато трябва и сериозна. Това е Мими Христова. Едно истинско българско сърце в борбата! Не само в смисъла на спорта. А на борбата, наречена живот.

Очаквайте и втората част от документалната продукция, посветена на шампионката ни! В нея ще видите личното мнение на треньора, който е съпътствал националката ни през огромна част от успешния ѝ спортен път - Петър Касабов. Специалистът, на когото са благодарни майката и бащата на покорилата европейския връх златна медалистка. Също така за първи път тя ще разкрие и кой е човекът до нея, с когото дели добро и лошо в живота си. И който винаги ѝ е бил подкрепа - в пораженията и при триумфите.

Цялата първа част от филма на Георги Петков може да видите в прикачения към статията видеофайл, както и ТУК.
Още по темата: общо новини по темата: 138
08.09.2024
02.09.2024
21.05.2024
19.05.2024
31.03.2024
31.03.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Астън Вила фаворит на букмейкърите срещу Манчестър Юнайтед
Григор Димитров с още по-голям шанс за Финалите в Торино
ЦСКА няма как да сбърка срещу Септември според букмейкърите
Федерацията по вдигане на тежести обявява фалит! Карлос Насар може да не вдига на Световното!
Крумовград е аутсайдер на букмейкърите при домакинството на ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: