Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Блатер иска отмяна на дузпите във футбола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:50 / 03.01.2011Коментари (0)91
© Blagoevgrad24.bg
Президентът на Световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер обмисля отмяна на дузпите като положение във футболната игра, съобщи "Ройтерс".

Шведът смята, че мачове не може да се решават със санкции, каквито са наказателни удари при игра с ръка в наказателното поле или спъване на противников играч.

"Глупаво е, когато един отбор може да спечели от тотото на дузпите, а играч на друг отбор става изкупителна жертва за загубата му. Вече имаме специална група, която ще ни предложи алтернативни решения на проблема", добави Блатер.

През последните няколко десетилетия, едни от най-престижните футболни турнири, като например Световното първенство на ФИФА, Европейското първенство на УЕФА и Шампионска лига са били определени след отсъден единайсетметров наказателен удар.

В началото на миналата година Сеп Блатер сериозно обмисляше и възможността за премахне засадата. Тази идея шведът смяташе да заимства от хокея.

Засадата бе премахната официално в хокея през 1998 г., а оттогава играта се превърна далеч по атрактивна за зрителите. Във футбола пък засадата и дузпата са едни от най-коментираните и спорни ситуации

Сеп Блатер обяви още, че на конгреса през месец юни в Цюрих ще предложи да бъде създадена антикорупционна работна група. Но самият той няма да я оглавява.

"В началото на конгреса през месец юни в Цюрих ще предложа създаването на такава група. Искам да бъда уверен, че във ФИФА няма корупция. Все още не е ясна точната компетенция на тази група. Но мисля, че за нея са подходящи известни личности от света на спорта, бизнеса, политиката, културата и обществения живот. Да назова имена все още не мога. Ясно е, че няма аз да съм неин ръководител", обясни Блатер.

Идеята му вероятно е продиктувана от разкритията около избирането на домакин на Мондиал 2018 (Русия) и Мондиал 2022 (Катар). Двама от членовете на изпълнителния комитет по организацията на гласовете бяха отстранени заради обвинения в корупция.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: