Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
"Ел Паис": "Българският футбол е в ръцете на мафията"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:50 / 03.01.2011Коментари (0)140
© Blagoevgrad24.bg
Българският футбол също попадна в разработките на "Уикилийкс". Испанският вестник "Ел Паис", който си сътрудничи с изданието и публикува секретните американски дипломатически съобщения, пусна на бял свят две нови телеграми от американското посолство в София. Едната от тях пряко засяга българския футбол и влиянието на корупцията и организираната престъпност.

Телеграмата е озаглавена: "Българският футбол получава червен картон заради корупция". Във въведението пише, че "след падането на комунизма се е превърнал в символ на организираната престъпност и влиянието й върху важни институции".

Според доклада българските тимове са подвластни на организираната престъпност, а родните мафиоти използват футбола, за да се легитимират. В резултат на всичко това феновете са изгубили вяра в родното първенство и мачовете са изключително слабо посетени. След това е пояснено, че новото правителство е започнало борба с тези процеси във футбола, а изчистването на българския футбол би било публичен знак за сериозността на работата, която върши премиерът Бойко Борисов.

Във втората част на съобщението се говори за успехите на България в началото на 90-те години и бронзовите медали в САЩ. Изпълнена с най-много конкретика е третата част на доклада, където пише: "Тодор Батков - пълномощник и параван на известния руско-израелски бизнесмен Майкъл Чорни - собственик на Левски. Силната бизнесорганизация ТИМ притежава Черно море (Варна). Съдените за убийство, рекет и организирана престъпност братя Маринови "Маргини" притежават Славия. Търговецът на оръжия Николай Гигов е собственик на Локомотив София. Гриша Ганчев, известен с пране на пари и организирана престъпност, е собственик на Литекс. Васил Божков е бил собственик на ЦСКА. Трима от президентите на Локомотив Пловдив са били убити".

Нататък в съобщението пише за всички скандали в родния футбол през последните години - Казанската афера, арестуването на Иван Леков, разследването срещу Антон Генов, процесът срещу Александър Томов. Заключението на доклада е, че организираната престъпност има разрушително влияние върху българския футбол.



Източник: Sport1






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: