Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Боби Михайлов опъна бръчките, появи се прероден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 18.07.2024Коментари (0)1061
©
Борислав Михайлов и Христо Стоичков се сдобриха след 11 г. Но за разлика от тогава Боби М. вече е нов човек. Капитанът на бронзовите медалисти от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. няма нищо общо с бившия президент на БФС, който отнасяше купища подигравки.

В името на най-великия успех на българския футбол героите се събраха в столичен хотел, като преди това учредиха фондация "Национали 94". Именно Михайлов е президентът, а Христо Стоичков и Красимир Балъков ще бъдат негови заместници. Следователно само с подписите на тримата ще могат да се харчат средствата на фондацията за различните каузи.

Вратарят на отбора от онова време прикова най-много погледите и коментарите на присъстващите с безупречния си вид. Боби, за когото бе известно, че посяга към чашката дълги години и това му личеше, вече е напълно нов човек. Изтупан в скъп костюм, с опънато лице и здравословен тен, Михайлов събра най-много погледи и одобрителни коментари на присъстващите. 

През годините имаше и доста недомлъвки за проблеми със съпругата му, бившата шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, но от демонстрираните по време на събитието жестове се видя, че дори да е имало обтегнати семейни отношения, всичко е останало в миналото. За няколкото месеца, откакто сдаде властта в БФС, Михайлов изчезна от полезрението на обществеността и през това време явно е взел сериозни мерки за себе си и възстановяването на семейната хармония.

Стоичков и Михайлов си спретнаха скандал, след като Кавалерът на "Златната топка" бе уволнен от поста селекционер на националния ни отбор, като в качеството си на президент именно бившият вратар го бе назначил, а впоследствие и освободил заради слаби резултати. Емоционалният пловдивчанин бълваше във времето змии и гущери по адрес на бившия си съотборник в националния тим и съперник на клубно ниво, като дори го обвини директно и в корупция.

 

Днес всичко е забравено и пътищата, както на двамата, така и на всички от славния отбор отново са заедно чрез фондацията "Национали 94". Идеята за нея е на Красимир Балъков, а деен участник в сдобряването освен него е и Наско Сираков.

"Не съм забравил първите ми стъпки в националния отбор - призна Камата. - Винаги сме слушали Боби Михайлов като капитан. Човекът, който трябваше да поведе отбора, е той. Никога не сме имали разминавания в тези отношения. Никой на никого не прави жест. Това е уважение. Това, че сме имали разминавания във времето - времето лекува, избистря нещата. Не е трудно да стиснеш ръка и да кажеш "Извинявай". Това е нашият път. Както сме били противници, така сме били и съотборници."

Като потвърждение на заравянето на томахавките гостите на събитието онази вечер видяха как прекрасните и озарени от усмивки съпруги на всички - Илиана Раева, Мариана Стоичкова, Мария Петрова, половинките на всички останали от футболните ни легенди демонстрираха най-топли чувства, подпечатани с целувки и прегръдки.

Целите на новоучредената фондация са да подпомага както членове на този отбор, така и на други ветерани, но и на млади таланти. Първият, който ще бъде подкрепен, е защитникът от Златното поколение Петър Хубчев, който се бори с левкемия. От кувертите на стойност между 1000 и 1500 лв. бяха събрани 67 100 лева от вход и дарения, а в благотворителния търг бяха събрани още 391 000. Най-скъпо бяха продадени двете оригинални фланелки на Христо Стоичков

Първата, с която вкара два гола за първата победа на България над Гърция, бе продадена на стойност 100 000 лева. Фланелката отиде при Слави Бинев, след като стартовата цена бе 2000 лева, а наддаването се превърна в истинско шоу. Фланелката на носителя на "Златната топка" от 1994 година от успеха с 2:0 над Аржентина, с която отбеляза първото попадение във вратата на "гаучосите", също бе продадена за 100 000 лева, но този път професор Николай Вълчанов се пребори за ценния трофей. 

В касата на фондацията постъпиха още суми за предмети, предложени от Краси Балъков, Йордан Лечков, Даниел Боримиров, Пламен Николов и други. Закупените фланелки и обувки на Стоичков ще бъдат върнати в музея му, а бившият собственик на "Левски" Тодор Батков ще остави обувките на Боримиров в музея на "сините".

"Ако не бяхме ние с Краси Борисов, тия пелета (б.а. - Пеле - Краля на футбола) нямаше сега да са тук", в типичен свой стил коментира треньорът на героите от световното в САЩ Димитър Пенев.

 Пената бе оставил някогашните си избраници в светлините на прожекторите, а самият той и помощникът му в онзи славен отбор Красимир Борисов предпочетоха да стоят в тяхната сянка и да пушат пред залата.

"След тези успехи, които сме постигнали преди 30 години, уважението винаги го е имало. Тези хора са защитавали България. Всеки един от тях е усмихнат, поздравяват се с всички и това е едно голямо уважение за българския спорт, не само за футбола.

Не може да не се сещат за нас, че ние сме били една бригада заедно. Ние имахме привилегията да бъдем техни треньори и допринесохме за българския футбол, след като постигнахме успехи на големи първенства", каза още Пенев, пише "България Днес".

Още по темата: общо новини по темата: 1240
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
предишна страница [ 1/207 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: