Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
За тежката битка да бъдеш майка след 4 опита инвитро, десетки инжекции
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:45 / 20.08.2024Коментари (0)1096
© Инстаграм
Популярната в социалните медии Валери Йорданова и нейният дългогодишен приятел Мартин ще стават родители за първи път. 

В YouTube канала си двойката разказа подробно за трудностите при забременяването, неуспешните опити и дългият път, през който са минали, за да сбъднат мечтата си за дете. 

Валери и Мартин започват опитите да създадат семейство през 2020 година, когато вземат решението да имат дете. След няколко месеца неуспешни опити, двойката се обръща за помощ към специалист. 

През 2021 година те взимат съдбоносното решение да пробват с инвитро процедура, след като на Валери е открит полип, който пречи на естественото забременяване. След успешна операция за премахване на полипа, през 2022 година започва тяхното пътуване през лабиринта на инвитро процедурите.

Първият опит за инвитро започва с високи очаквания. 

"Между другото, бях сигурна, че ще забременея от първия път“, споделя Валери. Тя и Мартин успяват да получат четири ембриона, два от които замразяват за бъдещи опити. Първият трансфер обаче не е успешен, а Валери и Мартин приемат новината с разочароване.

Когато решават да направят втори опит, са открити нови полипи, този път в  матката, изисквайки нова процедура и ново отлагане на трансфера. В крайна сметка, вторият трансфер се случва през лятото на 2022 година. За съжаление също не носи очакваните резултати.

Есента на 2022 година се оказва труден период за двойката. Изтощени психически и физически, те решават да си дадат почивка до началото на 2023 година. Тогава започва нова стимулация, но този път с дълъг протокол, който води до значително увеличаване на яйчниците и тежки странични ефекти. 

Валери е хоспитализирана заради усложнения, но дори това не ги спира. Третият трансфер е насрочен за юли 2023 година, но радостта от положителния резултат е кратка. Малко след първия преглед, лекарите откриват, че бременността е "куха“ – състояние, при което ембрионът не се развива.

След тежък медикаментозен аборт, Валери и Мартин са психически изтощени. Този момент е изключително труден за тях, но те решават да си дадат дълга почивка и да се фокусират върху работата и планирането на следващото си голямо пътуване.

През февруари тази година, Валери и Мартин решават да направят нов опит за забременяване. Валери преминава през още по-интензивен стимулационен протокол, който включва множество допълнителни инжекции. 

Трансферът на ембрионите е насрочен за началото на май, развълнувано Валери споделя във видео, че този път се е чувствала много по-спокойна през целия процес.

"След трансфера трябва да останеш неподвижен около двадесет минути. През това време започнах да си представям как ще изглежда животът ни с бебето и как ще ни промени в положителен план“, казва тя развълнувано. "Имах силното усещане, че този път ще успеем.“

След двете седмици на очакване, Валери и Мартин най-накрая получават новината, за която мечтаят – Валери е бременна. Но дори и след положителния резултат, предизвикателствата не приключват. Валери трябва да продължи с инжекциите за задържане на плода, като в някои дни се налага да получава до четири инжекции в корема.

Двойката споделя, че инвитро процедурите са изключително тежки не само на психологическо, но и на физическо ниво. Много хора не осъзнават колко трудно е това изживяване и как тялото започва да се променя дори преди самата бременност – подуване на корема, подпухналост и други промени, които често подвеждат хората да мислят, че жената вече е бременна.  

Валери и Мартин призовават хората да бъдат по-чувствителни към тази тема и да не правят прибързани заключения за бременността на жените.

Още по темата: общо новини по темата: 6058
10.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/1010 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: