Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кръстникът на Тони Стораро е Маги Халваджиян
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:42 / 02.09.2024Коментари (0)931
©
Тони Стораро не може да се съвземе след загубата на баща си. Човека Глас все още не възобновява участията си, докато синовете му Фики и Емрах вече се върнаха на сцената. Хитовият изпълнител запазва мълчание и отсъства дори от социалните мрежи, откакто сподели тъжната вест.

Фикрет, на когото е кръстен големият син на Тони Стораро – Фики, почина преди дни, за което първо съобщиха внуците му. По-късно и Тони написа в социалната мрежа: 

"Татко, ще ми липсваш много! Ще търся навсякъде твоите сини очи, които ме гледаха с гордост и обич, която не може да се опише! Знам, че си на по-добро място! И знам, че винаги ще ни закриляш и пазиш във всеки един момент! Ще ни липсваш на всички нас. Обичам те, Татко!“.

Големият Фикрет също бил музикант, но специфичният си тембър синът му е наследил от прадядо си бай Хюсеин. На времето Тони разсърдил малко баща си с избора да се изявява на музикалната сцена с артистичен псевдоним. Рожденото име на певеца е Тунчер Фикрет Али. Като ученик обаче имал български имена, като всички с турски произход, в резултат на Възродителния процес. Неговите били Тони Филков Антонов. Само че, след като талантът от Шумен започнал работа с продуцента на "Диапазон Рекърдс“ Ненчо Касъмов, се появила идеята да се представя с артистичен псевдоним. Всъщност, това хрумнало на продуцента Магърдич Халваджиян, който по това време снимал предимно музикални клипове.

"Абе, има нещо италианско в него. Да му сложим Стораро“, преразказа Тони думите на Маги към Касъмов преди време в подкаста "При Тото“. Като чул фамилията Стораро за първи път, певецът възкликнал: "Кой е този? Футболист ли е?“. Режисьор, отвърнал му Касъмов, но с това уточнение не предизивал никакви асоциации у младия певец. Тони не го бил чувал. Майка му – също. "Какъв е този?! Даже не мога да го казвам? На тебе баща ти Стораро ли е? Защо не сложиш името на баща си? Срам ли те е?“, възпротивила се майката на Тони, когато й сервирал предложението да се представя с псевдоним. 

"Не, майко, но по-така артистично“, отвърнал й той. Иначе не му звучало добре да се представя като певеца Тони Филков. "Добре, но баща ти ще се разсърди малко“, казала майка му.

На Фикрет може и да му е станало неприятно, но нищо не казал. Малко, след като синът му подписал с "Диапазон Рекърдс“, цялата фамилия се преместила от Шумен в София. Първи дошли жената на Тони – Валя, със сина им Фики. Емрах все още не бил роден. Два месеца по-късно пристигнала майката на певеца, но без баща му, защото тъкмо тогава бил болен и останал в Шумен. "Майка ми веднага започна работа. Продаваше кебапчета и кюфтета на скара на Горнобански път. Открай време се занимаваше с тази работа, голяма професионалистка“, разказвал е Тони.

Той е споделял, че тогава живеели в много тясна квартира в краен столичен квартал. Точно под прозореца им грухтели прасетата на един от съседите. В светските среди Тони трябвало да крие, че е семеен, понеже се смятало, че ако се представя за ерген, ще набере по-бързо и повече популярност, вероятно най-вече сред дамите. 

Въпреки това, на Тони му било много трудно да пробие не само като име на музикалния пазар, но и да започне да печели достатъчно, че да е спокоен и да твори с размах. Имало период даже, в който вече бил известен, работел постоянно, но пак нямал кой знае колко пари. 

"Музиката е бизнес. Ако си добър бизнесмен, не само да си добър певец. Ако имаш пари в музиката, ако си направил пари, тогава можеш да продължиш да пееш до 60-70 години. Но ако нямаш пари и си бил добър певец, не можеш да продължиш напред. Ако нямаш пари, както казваше Тодор Живков, какво ще командваш?! Ако правиш пари от музиката, оставаш. Това е бизнес. Казват: "Това ми е хобито. Не го правя за пари“. Глупости! Това е нашият живот, нашият бизнес. Че без този глас кой съм аз?! Господин Никой“, казвал е Тони Стораро.

Той е признавал още, че за да стигне до върха, е изтърпял доста лишения и неволи. И много е работил, докато не настъпил моментът, от който "Господ, като ти каже: "Давай!“, никой не може да те спре“. Потръгнало му и то така, че не разбрал как изплатил тристайния апартамент, в който и днес живее с жена си, после взел на майка си отделно жилище, както и на двамата си сина. 

Тони не крие, че днес може да си позволи много във финансово отношение, но винаги е разумен и спестовен, за което допринася жена му Валя. Е, позволяват си и да се поглезят с луксозни дрехи и екскурзии, но след като вече постигнали финансово спокойствие, пише HotArena. 

"Заради тези 30 години, каквото съм изкарал, нямам ли право да си купя, например, хубава кола?! Да си направя един подарък... Преди не бях суетен, защото тогава работех за моето семейство, да ги уредя, да не теглят като мен, да не започват от нулата. Аз съм започнал от вилицата и лъжицата. Всичко аз съм направил с моя труд, с моята жена. Аз съм събирал, жена ми е правила“, споделял е Тони.

Още по темата: общо новини по темата: 6058
10.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/1010 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: