Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Акционер на "Пирин" си иска сто бона от клуба
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:39 / 27.01.2011Коментари (0)192
© Blagoevgrad24.bg
Фирма "Динатстрой" - Благоевград е изпратила нотариална покана до ПФК Пирин, в която си търси 98 000 лева заедно с 4772 лева лихви. Това разкри на извънредна пресконференция днес новият главен акционер на клуба и изпълнителен директор Емил Наков. Любопитното в случая е, че фирмата се представлява от Васил Миладинов, който е акционер в ПФК Пирин. Нотариалната покана е получена в офиса на футболния клуб в сряда след 17 часа. Става въпрос за два парични заема - първият в размер на 63 000 лева от 1 май 2009 година, а вторият за 35 000 лева от 11 юни 2010 година.

"Когато получих нотариалната покана помислих, че това е фирма, която се занимава с кредитиране. По-късно разбрах, че тази фирма се представлява от мой колега акционер в Пирин. Оказа се, че това е начинът по-който е финансиран клубът, макар в клубната канцелария да не съществува договор за заем. Не зная как този договор е подписан и осчетоводен", твърди Наков, който още преди няколко месеца разкри, че част от акционерите са спонсорирали отбора, като са оформяли дадените пари като заеми. Според него в случая един от акционерите е използвал своето влияние и след като е предоставил въпросните суми, си е формирал печалба от около 5 хиляди лева.

Тепърва юристите ще се произнесат дали тези действия са законосъобразни. "По-важно е всички да знаят по какъв начин е работено в този клуб. Този казус има не само юридическа, но и морална страна. Моят въпрос чрез вас е има ли хора, които са "убили" Пирин и кога ще си платят за "убийството". Аз като акционер имам ли моралното право да отпускам средства и да печеля от едно дружество, в което имам и други съдружници", попита Наков.

Той предупреди, че ако се появят и други подобни покани за изплащане на такива задължения, това ще направи невъзможна нормалната работа на клуба през следващия сезон. Той разкри, че задълженията на Пирин в момента са за около 800 хиляди лева, но не се знае дали няма да изникнат и други. Наков ще настоява за пълен финансов одит на клуба.

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: