Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (1)
Успех за Анев с пушката на шампионката Дафовска
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:10 / 13.02.2011Коментари (0)145
©
Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев стреля с цевта на пушката, донесла единствената ни титла от зимни олимпийски игри. Тя му е подарък от легендарната Екатерина Дафовска, която сега е президент на федерацията ни.

"С радост си спомням този оранжев цвят, дадох я на Красимир и се надявам да му носи късмет", каза Дафовска. Тя спечели историческата титла на игрите в Нагано преди 13 години.

Явно кадемлийският й подарък върши работа, защото Анев записа ново призово класиране на еврокупата в Банско. След третото място в спринта на 10 километра талантът се нареди втори във вчерашния старт на същата дисциплина. Само няколко секунди не достигнаха на българина да спечели и първото място. Той беше безгрешен при стрелбите си.

Победителят от първия ден Евгени Устюгов допусна грешка на втората си стрелба и това прати Анев на 4,1 секунди пред него. На последната обиколка обаче олимпийският шампион намали изоставането си на 2,7 секунди и в крайна сметка на финала беше със 7,3 секунди по-бърз.

Владимир Илиев се класира осми, след като допусна две грешки в стрелбата си и остана на 1:12,5 минути. 11-ото място отиде за Иван Златев, който също сбърка два пъти на огневия рубеж и записа 1:38,6 минути изоставане. Васил Чорбаджиев се класира 28-и, а останалите ни представители Димитър Парталов, Димитър Герджиков, Александър Лазаров и Лазар Кехайов са след 40-о място.

При жените в спринта на 7,5 км Десислава Стоянова е 9-а, Дафинка Коева - 13-а, Елена Георгиева - 17-а, Светлана Джаджарова - 18-а, а Павлина Клинкова е 22-а.

Марио, малкият син на спортния министър Свилен Нейков, пя пред 150 фенове на галавечерта по повод европейската купа в "Пирин голф клуб" край Банско.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: