ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Гъдел за небцето с участието на сезоните плодове | ||||||
| ||||||
Предлагаме ви няколко лесни рецепти, взаимствани от специализирания сайт gotvach.bg. Рецепта за печени дюли и ябълки Необходими продукти: –дюли - 3 бр. –ябълки - 6 бр. – захар - за поръсване Количеството на плодовете е по желание на всеки. Начин на приготвяне: Разполовявате дюлите и изчиствате от семената с помощта на нож и лъжица. Не ги чистите прекалено, защото обичаме при печенето да се образува желе. Ябълките могат да се изчистят цели, като внимателно се издълбаят отново с нож и лъжичка или да се разполовят и изчистят като дюлите. Плодовете, които са наранени и не могат да се използват цели, се режат на парчета. Преди да поръсите със захар, сипете по една супена лъжица вода в половинките, като целта е да се образува захарен сироп, а той да се превърне в желе. В тавата сипвате около пръст и малко вода. Половинките поръсвате с по две супени лъжици захар, а парчетата на око. Ябълките се пекат на 180 градуса с вентилатор до зачервяване. Печена тиква Необходими продукти: – тиква - 1 бр. малка (тип цигулка) – захар - 1 ч.ч. – вода - 1 ч.ч. – олио - 2 с.л. за намазване на тавичката – канела – ванилия - за поръсване Начин на проготвяне: Тиквата се пече с кората, защото е така е класическият начин да приготвяне на най-вкусната тиква. Измивате я много хубаво с гъба под течаща студена вода, за да паднат всички външни замърсявания (прах, пръст) от кората. Подсушава се и се нарязва на парчета, без да се бели кората. Тиквените семки се изгребват с помощта на лъжица. Не ги изхвърляйте, а ги изсушете или изпечете във фурната с малко сол, вода и брашно. Много са полезни сурови, а печени са изключително вкусни. Парчетата тиква се нареждат с кората надолу в намаслена с олио тавичка. Изсипват се две кафени чаши вода на дъното на тавичката. Ако тавата ви е по-голяма, налейте допълнително вода. Водата трябва да покрива около един пръст от дъното на тавата. Всяко парче тиква се поръсва хубаво със захар. По желание може да поръсите парчетата тиква и с ванилия и щипка канела. Слага се във фурната на умерена температура (160-180 градуса) и се пече до готовност. След около 20 минути може да я качите по-високо, за да се карамелизира и зачерви хубаво отгоре. Поднесете печената тиква леко охладена. Печена тиква с мед и орехи Необходими продукти: – тиква - 1 кг – мед - 5 с.л. – орехи - 1/3 ч.ч. – прясно мляко - 1 ч.ч. – канела - 1 с.л. – стафиди - по желание Начин на приготвяне: Тиквата се обелва и се нарязва на големи парчета. Парчета се поставят в подходяща тава и се заливат с прясното мляко и 1 ч.ч. вода. Десертът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато течността се изпари наполовина. Тавата се изважда от фурната и върху всяко парче печена тиква се поставя по малко мед и орехи. Поръсва се с канела и стафиди и се връща обратно във фурната. Пече се, докато се запекат добре ореховите ядки. |
Още по темата: | общо новини по темата: 448 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/75 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: