Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (1)
Пирин скъса нервите на Литекс, но падна с 1:2
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:18 / 12.03.2011Коментари (0)546
© Blagoevgrad24.bg
Пирин скъса нервите на Литекс, но падна с 1:2 в мача от 18-ия кръг на "А" група. Отборът на Любослав Пенев успя да се промъкне през иглени уши, за да се добере до трите точки при гостуването в Благоевград. Мачът беше истинска мъка за шампиона и лидер във временното класиране от Ловеч. Победата обаче е факт и тя вече е 11-а поредна за тима на Любо Пенев.

Гостуването на "оранжевите" започна злощастно, след като още в 15-ата минута получиха гол. Тогава младият Антон Карачанаков се възползва от надменността на Джамал Берберович. Талантът на благоевградчани беше изведен отлично в половината на Литекс, защитникът се пребори с него, отне му топката и високомерно се опита да я гардира на аутлинията. Карачанаков обаче се оказа находчиво момче, отне му я като с пинсети от краката и от нулев ъгъл успя да я промуши между краката на вратаря Винисиус и да я прати в мрежата пред слисаните погледи на "оранжевите" футболисти. Това е първи гол във вратата на ловчанлии тази пролет и първи отбелязан от Пирин в мач след подновяването на шампионата. След попадението гостите реагираха като ужилени и натикаха съперника в собственото му наказателно поле. Атаките им обаче се разбиваха в защитата на домакините и така и не се стигна до сериозно положение пред вратата на Пирин. Невъзможността да стигнат до изравнително попадение опъна до край нервите на устремилите се към нова шампионска титла футболисти на Любо Пенев.

В 26-ата минута на Любо Пенев се наложи да направи принудителна смяна. Христо Янев, който до последно беше под въпрос за мача заради контузия, почувства болки и поиска да бъде изваден от срещата. Така на негово място в състава на Литекс влезе младият Румен Руменов.

През втората част домакините дадоха всичко от себе си в опита си да спрат лидера. Футболистите на Пирин правеха опасни контраатаки и опитваха да се бранят успешно. Успяха, но до 58-ата минута, когато Дока Мадурейра се разписа за 1:1 с изненадващ плътен и неспасяем шут от дъгата на наказателното поле. Литекс не се отказа в желанието си да стигне до крайния успех и упоритостта му беше възнаградена в 85-ата минута, когато Папа Диуф мушна победния гол за 2:1. Освен Христо Янев обаче Литекс даде още една жертва в мача с Пирин. Контузен терена напусна Петър Занев. Той получи травмата в 75-ата минута, беше му оказана медицинска помощ, но се оказа, че не може да продължи и беше сменен принудително от Александър Барт.

В другите мачове днес Локомотив (Пд) врътна класически гостуващия Сливен с 3:0. Головете нанизаха Мартин Кавдански в 18-ата минута, Раймонди в 37-ата и Юнес Бенжалюн в 62-ата. Миньор пък се добра до ценен домакински успех с 1:0 над Монтана. Точен за перничани беше Илиев в 81-ата минута. Столичният Академик пък устиска 0:0 с гостуващия Черно море на стадиона в квартал "Овча купел".

СТАТИСТИКА:

ПИРИН - ЛИТЕКС 1:2 (1:0)
1:0 Антон Карачанаков 15
1:1 Дока 58
1:2 Папа Диуф 85

ПИРИН: 1. Аршинков, 30. Ризов (53-Александър Дюлгеров), 25. Наков, 5. Коемджиев-капитан, 20. Башлиев, 8. Костадинов, 11. Бенгюзов (67-Янко Сандански), 21. Карачанаков, 6. Воденичаров (61-Александър Якимов), 15. Бибишков, 25. Цветков
Резерви: 22. Митев, 2. Дюлгеров, 7. Иванов, 10. Якимов, 14. Сандански, 19. Стоянов, 27. Митревски
Треньор: Костадин Ангелов

ЛИТЕКС: 31. Винисиус Баривиера, 3. Занев (78-Александър Барт), 4. Берберович, 8. Том (68-Момчил Цветанов), 11. Диуф, 15. Дока, 17. Г. Миланов, 22. Николов, 23. Йеленкович-капитан, 33. Бодуров, 7. Христо Янев (26-Румен Руменов)
Резерви: 30. Александров, 2. Барт, 14. Джерманович, 16. Попов, 18. И. Миланов
Треньор: Любо Пенев

Жълти картони: Антон Карачанаков, Димитър Воденичаров, Крум Бибишков, Антон Костадинов, Александър Башлиев (Пирин); Джемал Берберович, Папа Диуф (Литекс)

Съдия: Николай Йорданов, с помощници Иво Колев и Цветан Трифонов (София)

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград

Източник: sportline.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: