Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (1)
Левски открехна леко вратата на Пирин за "Б" група
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:02 / 04.05.2011Коментари (0)141
©
Левски увеличи серията си на девет поредни двубоя без поражение, след като осъществи обрат, за да вземе максимума от визитата си в Благоевград на Пирин с 3:2 в сблъсък от XXV кръг на родната "А" група. С този успех възпитаниците на Ясен Петров намалиха пасива си до първото място на пет точки, но лидерът Литекс теръпва ще се изправи в Ловеч срещу Сливен.

"Орлетата" започнаха срещата пределно мотивирани и още в шестата минута Иван Цветков се възползва от грешна на Иво Иванов и след като бе оставен непокрит, овладя отлично преди с премерен удар по земя да преодолее стража на столичани Пламен Илиев. Последва непростим пропуск на Димитър Илиев, който от непосредствена близост не уцели вратата и пропиля възможността да удвои аванса на домакините.

След четвърт час игра Дарко Тасевски продължи прекрасно с едно докосване към връхлитащия Гара Дембеле, който премина вратаря на Пирин Веселин Ганев и помисли, че е изравнил, но попадението му бе несправедливо отменено заради засада.

Все пак "сините" възстановиха паритета в 33-ата минута, когато Владо Гаджев намери отляво Веселин Минев, чието центриране бе засечено неспасяемо с глава от Юлу Матондо.

В началото на второто полувреме благоевградчани получиха още една уникална възможност да поведат, но първо Иван Цветков уцели страничната греда с великолепен шут от около 25 метра, а след това Попев не намери очертанията на опразнената врата само от метър.

В средата на частта Йовов бе изведен сам срещу Ганев, но не успя да поведе добре коженото кълбо и вратарят се намеси. Секунди по-късно обаче Дембеле получи истински подарък от Антон Костадинов и не сгреши очи в очи с Ганев, за да обърне изцяло развоя на срещата. 

Скоро след това продължителна акция на Левски завърши с хубав изстрел на Йовов от границата на пеналтерията и Ганев отново бе безпомощен, но интригата се върна бързо, след като Сержиньо Грийн спря с ръка головия изстрел на Цветков с глава, а нападателят на Пирин намали при последвалата дузпа.

В даденото от рефера продължение на мача след продължителен рейд на Дембеле Дани Младенов можеше да вкара и четвърто попадение за "сините", но ударът му от въздуха премина над целта.



Източник: Sport1.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: