Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Последният влак за Евро 2012 минава през Подгорица, ще го хванат ли нашите?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:10 / 04.06.2011Коментари (0)65
© Blagoevgrad24.bg
Довечера в 21:30 часа българският национален отбор по футбол ще се изправи срещу тима на Черна гора в Подгорица в двубой, който окончателно ще реши съдбата на "лъвовете" в евроквалификациите. Срещата от група "G" трябва задължително да бъде спечелена от нашия тим, ако той иска да запази поне теоритичен шанс за участие на Евро 2012.

Всякакъв друг резултат ще означава край на надеждите. Нашите момчета обаче не бива да се предават и трябва да се борят докато има дори само искрица надежда за успех.

Националният отбор винаги е бил обичан от българския футболен запалянко. В последните години обаче хората леко се отдръпнаха заради скандалите около тима и незадоволителните резултати на терена. Идването на Лотар Матеус начело на "трикольорите" обаче внесе лъч надежда за подобряване на нещата. Отборът видимо заигра по-организирано и постигна някои нелоши резултати. Най-важното е, че се вижда по-голямо желание за доказване и за победа, а именно това иска да вижда българският фен, който винаги е бил 12-ият играч и сега за пореден път трябва да застане зад отбора в този труден момент. Тимът на Черна гора демонстрира изключително израстване в последните две години, но все пак нашите играчи не бива да се плашат от държава с население колкото Пловдив и околностите му, а с дух и себераздаване трябва да постигнеат толкова важната победа.

Към този момент българският тим изглежда почти обречен в битката си за участие на европейското. В първите си четири двубоя от групата, нашите записаха само една победа, едно равенство и две поражения. Едната от загубите бе именно от Черна гора на стадион "Васил Левски" (0:1), когато Елсад Зверотич донесе успеха на гостите с точен удар в 36-ата минута. Въпреки това, една победа днес би приближила "лъвовете" само на три точки от черногорците, които заемат второто място в класирането и ще върне надеждите за краен успех в кампанията.

Досега отборите на България и Черна гора са се срещали точно три пъти. Двата тима имат по един успех в актива си, както и едно равенство. Любопитен факт е, че във втори пореден квалификационен цикъл тези съперници попадат в една група, като в предишните квалификации за световното първенство, никой от двата тима не успя да стигне до финалите.

Двамата наставници Златко Кранчар и Лотар Матеус са се изправяли само веднъж един срещу друг. Това се случва на 4 септември 2004 година в квалификация за световно първенство, като воденият от Кранчар тим на Хърватия печели с 3:0 над Унгария, чийто селекционер тогава бе Матеус. Също така Кранчар има три срещи с отбора на България като наставник на Хърватия и Черна гора и в тях е записал две победи и едно равенство.

В състава на домакините има доста кадрови проблеми, като защитникът Милан Йованович почти сигурно отпада от сметките за двубоя. Освен него, заради контузия мача ще пропусне и Бранко Бошкович. В състава на "храбрите соколи" ще липсват още Симон Вукчевич и Миодраг Джудович, които са наказани заради натрупани картони. Звездата на тима Стеван Йоветич също е под въпрос, тъй като все още не е възстановен от операция на коляното и от клубния му тим Фиорентина не му дават разрешение да играе.

Днес се очаква Матеус да заложи на схема 4-2-3-1, в която забит напред ще остане станалият шампион на Полша с отбора на Висла Краков Цветан Генков, който заби 7 гола за поляците от зимния трансферен прозорец насам. Зад него най-вероятно ще му помагат Христо Янев, Ивелин Попов и Мартин Петров. Отзад нещата изглеждат ясни. Стабилният Николай Михайлов ще брани вратата, а пред него карето в защита ще бъде Бандаловски отдясно, Бодуров и Иван Иванов като централни защитници и Петър Занев отляво. В средата на терена конците ще трябва да дърпат капитанът Стилиян Петров и дебютантът в квалификациите Маркиньос. Големият въпрос за тази среща е дали точно сега е правилният момент бразилецът да започне като титуляр, като се има предвид, че той няма още и един цял мач с отбора и дебютира за "лъвовете" при позорната загуба с 0:1 от сборен тим на Корсика преди няколко дни.

В българския тим няма подобни притеснения и Лотар Матеус ще разчита на най-доброто, с което разполага. Очаква се в този мач официален дебют като национал на България да направи и халфът на ЦСКА Маркиньос, който преди дни получи български паспорт и вече записа един мач с фланелката на "лъвовете" в контролата с Корсика (0:1). В началото на седмицата Спас Делев бе повелан от вирус, но вече се чувства добре и също ще бъде на линия за двубоя. Голяма е вероятността нашите да излязат в този мач без чист нападател, а тази роля да изпълнява Ивелин Попов, който ще бъде дейно подпомаган от Мартин Петров и Маркиньос.

На стадиона в Подгорица се очаква да присъства и солидна българска агитка, която ще даде всичко от себе си да надвика феновете на домакините, които със сигурност ще изпълнят до краен предел стадиона. Настроението на всички в Черна гора е приповдигнато, но да се надяваме, че те няма да бъдат толкова щастливи след края на двубоя.

Европейска квалификация, група "G":

Черна гора - България

Вероятни състави:

ЧЕРНА ГОРА:
М. Божович, Павичевич, Баша, Савич, Пейович, В. Божович, Зверотич, Пекович, Дринчич, Джалович, Вучинич

Треньор: Златко Кранчар

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Занев, И. Иванов, Бодуров, Бандаловски, Янев, Ст. Петров, Манолев, Маркиньос, М. Петров, И. Попов

Треньор: Лотар Матеус

Стадион:  Градски стадион "Подгорица"

Съдия:  Алон Йефет

Начало: 21:30 часа

Източник: Sport1.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: