Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
“Пирин" се бори с въже на шията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:55 / 07.06.2011Коментари (0)220
© Blagoevgrad24.bg
През целия работен ден на вторник "Пирин" се бори за своето спасение - последен опит. Собственикът на клуба Емил Наков внасяше документи в Апелативната лицензионна комисия, която в сряда трябва да реши дали благоевградският клуб отговаря на изискванията за професионалния футбол.

По-рано Лицензионната комисия не одобри документацията на клуба. И като напълно възможно се преценява пращането на славния клуб във "В" група.

Успоредно "Спартак" (Пд) обяви отказ от "Б" група, но без да депозира крайно становище в БФС. Възможно е все пак отборът да намери спонсор и да бъде спасен. "Доростол", друг втородивизионен тим, е под сериозен въпрос за първенството.

И се очерта летен хаос в родния футбол. Колко отбори ще има в "А" група? А в "Б"? Ще се промени ли системата на баражите за влизане и излизане в професионалните дивизии?...

Изпълкомът на БФС в четвъртък ще нищи колко отбора да има в "А" и "Б" група. След като двете втори лиги завършиха сезона с общо 20 клуба, не е изключено да бъдат обединени за следващия сезон. Още повече - тегнещата немотия все отказва по няколко отбора от първенствата в "Б" групите...

Ще се дискутира и форматът на елитната дивизия, но там ситуацията е в развитие. Предварителните информация не изключват възможност "А" група да остане с 15 отбора. Има вариант и не спечелилият, а загубилият баража "Спортист" (Своге) - "Черноморец" (Поморие) в сряда в Сливен да срещне "Видима Раковски" за място в елита.

Няма как 15-ият в "А" група "Академик" (София) да остане - изпадналият си е изпаднал, гласи футболният принцип. Но дали 14-ият "Видима Раковски" има шанс да се спаси без допълнителен мач? Или спечелилият баража да влезе директно в "А" група?

Въпросите са далеч повече от отговорите.

Ще се решават и рутинни питания преди всяко футболно лято - комисии, съдии, календар.

А точка "Разни" предполага дискусия за тв правата. На сбирката се очакват бившият президент на Профилигата и БФС Валентин Михов, както и представител на Би Ти Ви - медията, която държи тв правата на футболните първенства.

Ще се търси мирно разрешение за конфликта за 1,625 милиона лева, които искат общо клубовете. Засега съдът изглежда крайна мярка. И двете страни се надяват на споразумение.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: