Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Стоичков би Попангелов на ски и олимпийска шампионка на биатлон
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:40 / 29.01.2012Коментари (0)169
©
Христо Стоичков съотвори уникално шоу по време на шестото благотворително състезание на асоциацията на Принц Албер II. Хиляди се събраха в Банско, за да гледат невероятния спектакъл. С представянето си с паралелния слалом и биатлона Камата засенчи до голяма степен световните звезди дошли във водешия български курорт и накара зрителите да не усетят липсата на Негово Височество.

В състезанието се включиха принца на Савой и престолонаследник на Италия Емануеле Филиберто, босът на тима от Формула 1 Лотус Рено - Ерик Болие, олимпийските шампионки по биатлон Екатерина Дафовска и Сандрин Баи и още дузина елитни бивши и настоящи топ спортисти.

Заради контузия не стартира пилотът от Формула 1 Витантонио Люци. Той обаче изгледа и двете състезания, и се включи в награждаванията. Правителството бе представено от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който награди шампиона в паралелния слалом Рикардо Патрезе. Шефката на БОК Стефка Костадинова пренебрегна настинката и също се качи да дава кураж на звездите.

Още с появата си на пистата Камата обра аплодисментите на публиката. За разлика от друг път сега Ицо кара бавно, но сигурно и падна чак след финала. В крайното класиране Стоичков зае десето място в ските, като зад него остана дори тимът на Петър Попангелов.

"Уроците, които ми даде на ски Марк Жирардели се оказаха много важни за мен и както виждате вече карам дори и по Томба, каза Ицо. И Допълни: "Радвам, се че дойдох и помогнах за благотворителната кауза. Трябва да се гордеем, че правим такива събития, както и предстоящите световни купи". Като научи, че е преди Попангелов Камата се закани да си сложи в рамка крайното класиране в ските.

На обяд звездите похапнаха в ресторант Vip room на "Бъндеришка поляна". След като поотпочинаха всички атакуваха и стадиона за биатлон. За пръв път в историята на състезанията на Принц Албер бе включено и състезание по биатлон. Преди старта звездите получиха инструктаж как да стрелят по мишените. Ицо се разсърди, че няма пушка като за него, защото е левичар.

На тренировката той стреля първо прав, а после легнал, като дори свали една мишена. В крайна сметка му мина и кара писалки наравно с другите звезди. Неговата стрелбе естествено бе най-коментирана от зрителите въпреки, че не успя да свали нито една мишена. И в това състезание обаче тимът на Стоичков се представи добре. Камата зае 11-о място, а след него остана отборът на олимпийската шампионка по биатлон Баи. Победител е тимът на Ерик Болие.

Всички призьори получиха атрактивни купи, а децата които участваха смартфони от единият от основните спонсори на състезанието Globul. Изцедени, но доволни от двете състезания топ-спортистите благодариха на президента на Българска федерация ски Цеко Минев за отличната организация на цялото състезание. До гала вечерята елитът разпусна със спа в "Кемпински".

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: