Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Пирин" (Разлог) вече е в "Б" група
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:10 / 10.06.2012Коментари (0)462
©
ФК "Пирин" (Разлог) получи купата на БФС като победител в Югозападната "В" група. Шампанско се ля по градския стадион на Разлог. Бурни аплодисменти съпътстваха церемонията по награждаването. Това е едно от най-значимите събития в спортния живот на Община Разлог, коментираха футболните запалянковци. След края на церемонията се проведе демонстративен мач между настоящия отбор на Пирин (Разлог) и ветераните на клуба.

Председателят на Зоналния съвет на БФС в София Валентин Чакъров лично връчи купата и златните медали за първото място в Югозападната "В"група на Пирин (Разлог).  В Разлог бяха още секретарят на ЗС на БФС в София Николай Младенов и председателя на Спортно-техническата комисия към БФС Веселин Маркович. Народният представител инж. Любен Татарски, общински съветници и над 200 верни фена аплодираха първенеца в Югозападна "В" група.

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог подчерта, че момчетата на Иван Стойчев заслужено получават златните медали и купата.

Както е известно, възпитаниците на Иван Стойчев станаха първенци в групата и спечелиха промоция за професионалния футбол. Това стана реалност след много усилена работа пред последните три години.

 "Започнахме от възстановяване на детско-юношествата школа, като постепенно развихме един професионален отбор, които подобаващо представя и защитава името на Разлог във футболния живот на България. Въпреки трудностите, ние не се предадохме и тази церемония доказва, че труда се възнаграждава. Наша морална подкрепа бяха жителите на Разлог, феновете, които ни подкрепяха  и бяха до нас във всяка победа, но и при всеки загубен мач.", коментира Захари Беличенов президент на ФК "Пирин" (Разлог). 

Към настоящия момент във ФК "Пирин-2002-Разлог" членуват и се състезават, разпределени в пет възрастови групи, както следва:

  • - Формация "Подготвителни", включва две групи - от 18+14 деца на възраст до 10 години, които участват само в турнирни състезания;
  • - Формация "Деца" се състои от 25 деца на възраст от 10 до 14 години, участващи в регионални първенства;
  • - Формация "Юноши младша възраст" - 22 младежи от 14 до 16 години, които ще участват в регионално първенство;
  • - Формация "Юноши старша възраст" - 26 младежи от 16 до 18 години, които участват в срещи от областно първенство;
  • - Формация "Мъже", включваща 30 състезатели, които участваха в Югозападна "В" група.
  • - И от следващата спортно-състезателна 2012/ 2013 г. ще състезават в "Б" Републиканска футболна група.

През есента на 2011 г. мъжкият отбор участва в турнира за Купата на България. За сезон 2010/ 2011 в крайното класиране на "В" група заехме 2-ро място. В крайното класиране за сезон 2011/ 2012 г. отборът на ФК "Пирин-Разлог" е на  1-во място.

Благодарение на ангажираността на община Разлог за развитието на футбола в общината в лицето на инж. Красимир Герчев, както и на ОбС - Разлог са осигурявани  финансовите средства  за нормалното провеждане на  спортно-техническата подготовка на всички формации, защитаващи цветовете на ФК "Пирин-2002- Разлог".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: