Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Реновират стадиона в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:45 / 27.11.2012Коментари (0)229
©
Кметът на Община Разлог подписа нов проект за 5 866 571 лева. Проектът "Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги" по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. цели модернизация на съществуващата или изграждане на нова спортна инфраструктура в Разлог, Годлево и Баня. Състезателните полета ще позволят провеждане на официални международни срещи, провеждане на спортни срещи от първенства и приятелски мачове.

По проект стадиона в Разлог ще бъде реновиран и реконструиран. В новия спортен комплекс ще има три сгради - съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и съблекалня съдии, помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище се предвижда да бъде с изкуствена тревна настилка FIFA, ограда с височина 4 метра и осветление на 4 стълба. Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая, необходими за покриването на изискванията за стадиони с лиценз за Б футболна група от БФС. По трибуните се предвижда направа на разделение според изискванията на две зони - места за гости и такива за домакини, със съответната буферна зона между тях. 3000 броя седалки ще се подменят. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъпа до тях. Реновираният стадион в Разлог ще има сигнално - озвучителна система пред трибуните и голямо електронно информационно табло.

Обект по проекта е изграждане на спортен комплекс в с. Годлево, който ще представлява съоръжение с капацитет от 200 до 1000 човека. Ще бъде изградено състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за зрители, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения. В проекта е включено и изграждането на паркинг за посетители и служебен паркинг, както и пречиствателна съоръжение за битови отпадни води.
Третият обект по проекта е в село Баня, където ще се изгради и оборудвана многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт с размери 20х 40 м. Покритието на спортната площадка е изпълнено от изкуствена тревна настилка. Предвижда се монтаж на 8 по-големи и 4 по-малки прожектори за осветяване на игрището.

"Ползите, които носи активният начин на живот и участието в колективни или индивидуални спортни мероприятия, са многобройни. Спортът е от решаващо значение за физическото и психическото благосъстояние на младите хора и предоставя арена за взаимодействие с останалите членове на обществото. Участието в колективни спортни прояви предоставя условия за интеграция в обществото и създаване на социални контакти. Популярността на спортните организации в общината ни се разраства през последните години. На територията на община Разлог има регистрирани общо 10 спортни клуба, 5 от които футболни.", коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Той допълни още, че целта е чрез този мащабен проект да се подпомогнат спортните клубове, предоставяйки на спортистите, младежите и децата многофункционални и атрактивни комплекси за спорт и отдих, отговарящи на всички съвременни норми за безопасност и хигиена. Стремежът ни е утвърждаването на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм като средство за подобряване на здравето и физическата годност на населението на общината, категоричен е кметът Герчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: