Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Берба вкара първия гол във Висшата лига за 2013-а, Фулъм потрепери, но би
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:30 / 02.01.2013Коментари (0)152
© Skysports
Димитър Бербатов вкара първия гол в английската Висша лига за 2013 година при тежката победа на неговия Фулъм с 2:1 при госутването на Уест Бромич Албиън от 21-ия кръг. Българският нападател откри резултата в края на първата част, преживя няколко инфарктни минути след почивката, на два пъти си изпусна нервите, а в края на мача бе сменен, за да подразни още малко домакинските фенове след редицата забележителни изпълнения.

Срещата може да се приеме като историческа, тъй като беляза първата победа на Фулъм над днешния му опонент във Висшата лига.

Мартин Йол не пипна състава, който приключи предишната година със загуба от Суонси Сити и не сбърка. Бербатов и Брайън Руис демонстрираха страхотно разбирателство помежду си, като измъчиха максимално защитата на "дроздовете". Двамата бяха в основата на почти всяка опасна атака на "котиджърс". Въпреки че бе неуловим за противника и почти нямаше грешно отиграване, "деветката" на Фулъм хвърли немалко нерви на "Дъ Хоутърнс", а от тях си изпати най-много съотборникът му Стив Сидуел.

Откриващите минути на мача не принадлежаха на нито един от двата тима, като тимът на Йол съумяваше да допуска по-малко брак в играта си и логично стигна до по-чистите положения.

В 29-ата Бербатов се възползва от грешка на бранител, взе топката, но вместо да напредне в наказателното поле, шутира от около 22 метра право в трибуните зад вратата.

Десет по-късно нападателят сам изкова атаката за попадението си, след като укроти изчистена топка в централния кръг и с прекрасен пас вдясно изведе Ашкан Дежага зад гърба на отбраната. Иранецът забави крачка, щом стигна до наказателното поле, след което финтира пазача си върна към точката на дузпата, където Бербатов стреля от едно докосване покрай бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Бен Фостър.

Стийв Кларк потвърди клишето, че треньорите заработват заплатите си в паузата между полувремената, и тимът му се върна в мача с гол в 48-ата минута. Били Джоунс получи кълбото отдясно в пеналта, с един финт литна и четиримата бранители на гостите, а след това предостави топката на Ромелу Лукаку, който нямаше как да сбърка на метър-два пред голлинията.

Само 180 секунди по-късно тъмнокожият нападател се освободи с обръщане от пазача си и стреля с десния крак, но кълбото се отби от лявата греда.

Фулъм не можеше да намери отпор срещу Уест Бром и в 55-ата само късметът ги спаси не веднъж, а цели три пъти. Първо Лукаку от 8 метра стреля в тялото на Дейвид Стокдейл, който не се намеси добре. Брънт дотича отляво за добавка, но прати топката в десния страничен стълб, преди Хангеланд с глава да избие далечния шут на Джеймс Морисън.

В 57-ата обаче един брилянтен пас на Брайън Руис позволи на гостите отново да стъпят на крака. Костариканецът копна топката към Качаниклич, който пресичаше линията на отбраната. Шведът овладя елегантно с гръб към вратата, обърна се и от дъгата пред наказателното поле плъзна топката под излезлия напред Фостър.

Уест Бром не се оказа да търси победата, но в 74-ата в рамките на секунди Лукаку пропиля последните две чисти положения за тима си. Най-напред Морисън бе изведен отдясно в наказателното поле, центрира полувисоко към белгийския таран, който не успя да засече топката. От другата страна, почти до ъгловото флагче резервата Шейн Лонг я догони и без забавяне я върна в пеналта, където Лукаку стреля с глава, но на сантиметри покрай лявата греда.

Така Фулъм успя да се отдалечи от зоната на изпадащите и с 24 точки диша по-спокойно на 13-ата позиция. Уест Бромич пък е 7-и с 33.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: