Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Изграждат тренировъчен център за коне в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 20.08.2013Коментари (0)422
Днес, в Разлог бе направена първа копка за изграждане на тренировъчен център за коне. Инициативата е на Сдружение "ДВАЛ", на което Община Разлог отдаде под наем близо 41 дка земеделска земя за развитие на коневъдството и конния спорт. 

На първата копка присъстваха инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, Георги Йорданов председател на Национална асоциация на коневъдството, представители на сдружение "ДВАЛ" и спонсори.

Бъдещият тренировъчен център в Разлог ще бъде с размери 60 х 20 м и ще представлява терен за провеждане на състезания за демонстрация на сила и издръжливост на конете. "След като изградим този терен, над него ще се направят амфитеатрални тераси, където хората, без да и пречат един на друг ще могат да наблюдават състезанията.", коментира Атанас Грънчаров председател на сдружението. 

Тренировъчният център ще служи и за лечебна езда на деца с увреждания. Амбицията на членовете на сдружение "ДВАЛ" е след години Разлог да има свой хиподрум отговарящ на всички световните изисквания - с писти за бягане и манеж за препятствия. Те ще работят и за изграждането на стоково тържище за животни и пансион за коне, който ще дава възможност преди състезание конете да бъдат тренирани.

"За да се издигне нивото на коневъдството, съобразно световните стандарти в този сектор, са необходими няколко условия, сред които достатъчно на брой породисти коне и модерен хиподрум. По тази причина едва ли ще изглежда странен фактът, че в момента в Разлог започваме изграждането на тренировъчен център, като черпим опит от немските ни колеги, които работят с тежковозни коне. Целта ни е да узаконим породата български тежковозен кон, което означава тя да бъде призната на световно и европейско ниво. В настоящия момент не може да се говори за порода, а за тип тежковозен кон в България. Конете от този тип са леки, подвижни, с добра теглителна сила и работоспособност.", допълни още Атанас Грънчаров.

Тренировъчният център за коне в Разлог ще бъде готов до 19 септември тази година, когато на него ще се проведе национален събор на впрегатните коне.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: