Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Започна първият международен шахматен турнир в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:34 / 30.09.2013Коментари (0)214
Започна първият международен шахматен турнир "Гранд Оупън Благоевград 2013". В рамките на една седмица, в зала "22 септември" на партия шах ще се срещнат участници от България и света.

110 души от 12 държави ще се стремят да изиграят печелившата партия, която да им донесе и голямата награда в размер на 10 000 лева. Наградният фонд на елитния турнир възлиза на обща стойност от 43 700 лева. Участниците в първия международен шахматен турнир в Благоевград са от града домакин, Италия, Австралия,Румъния,Гърция и Македония. В състезанието няма възрастови ограничения, като най- малкият участник е седемгодишната Виктория. 

На техническа пресконференция,която се проведе преди началото на срещите, главният съдия на турнира Димитър Илиев разясни правила за неговото протичане. ""Гранд Оупън Благоевград 2013" ще се проведе по швейцарска система в 9 кръга", каза Илиев. Той допълни, че контролата за времето е 90 минути за цялата партия, плюс 30 секунди добавка на състезател, след всеки изигран ход. "Днес и във вторник/ 01.10.2013г./ ще се проведат по два двойни кръга", каза още съдията. Класирането в турнира ще се проведе в зависимост от броя на събраните точки. В случай на равенство между играчите, ще се вземат предвид допълнителни показатели като коефициент "Бухолц медиана", коефициент "Бухолц", брой победи, натрупване и пърформанс.

Първият международен турнир по шахмат ще премине при стриктни мерки и правила, като използването на телефони и електронни устройства от състезателите в залата е абсолютно забранено. В зала "22 септември" по време на целия турнир ще бъдат поставени два броя устройства, които да заглушават радио, gsm и wireless сигнали. Всички технически устройства на участниците ще бъдат предавани на съхранение при охранителите на състезанието. 

Организатори на турнира са община Благоевград, фондация "Морал и Право" и ШК "Виктори"- Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: