Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Йордан Самоковлийски: Пирин е готов за "Б" група
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:41 / 19.10.2013Коментари (0)236
©
Пирин Благоевград е водач в Югоза­падната В група. "Орлетата" не започнаха добре сезона, но в по­следните кръгове напи­паха верния ритъм. Тре­ньорът Йордан Самоковлийски говори за съ­стоянието и на отбора, и на клуба.

Г-н Самоковлийски, Пи­рин е първи в Югозападна­та В група. Има ли потен­циал да се изкачи в профе­сионалния футбол?
- Целите пред нас са точ­но такива. Достатъчно вре­ме Пирин бе в третия еше­лон. Искаме по най-бързия на­чин да влезем в Б група.

Стабилен ли е обаче фи­нансово клубът - това ви­наги е бил най-големият му проблем?
- По отношение на финан­сите - този път нямаме ни­какви проблеми. Осигурени сме по-добре от половина­та клубове в Б група. Като качество на футболистите - знаете, че в Пиринския край винаги е имало добри играчи. Постоянно излизат футболисти, виждаме го и в националния отбор - там има доста момчета, минали през местната школа. И се­га разполагаме с добри мла­ди футболисти, но на този етап не можем на всички да дадем достатъчно време за изява. От младоците Тони Тасев започна да се утвъ­рждава и на всеки мач блес­ти. Имаме още трима-четирима като него, които чакат своя шанс. Имаме и достатъчно опитни футбо­листи, които са играли в. А и Б група. Върху тях градим отбора, те придават и са­мочувствието. Целта ни е да сглобим два равностойни състава . Мислим в перспектива, за два-три сезона нап­ред.

Това са добри новини за благоевградчани, които доста се напатиха в пос­ледните години.
- Наистина е така. Вече започваме да играем добре, но нека не слагаме каруцата пред коня. Има още много какво да се подобрява в спортно-техническо отно­шение.

Кои са ви най-големите конкуренти за влизане в в Б група?
- Много са - Септември Симитли, който играе с ли­ценза на Перун Кресна, Слив­нишки герой, Оборище Па­нагюрище и Миньор Перник. Беласица Петрич и Вихрен Сандански също имат по­тенциал. Почти всички от тези отбори са играли в А група.

Започнахте да печелите убедително последните си двубои...
- В началото тръгнахме много трудно, защото за­почнахме късно подготовка. Момчетата се познаваха като имена, но не бяха игра­ли заедно, не бяхме все още колектив. Докато се получи единомислие на терена, ни трябваше време. Имаме класни играчи, но те си мис­леха, че лесно ще минават през съперниците, но не бе така. След това се оправиха нещата и резултатите не закъсняха. Получаваме и много картони. Но е така -Пирин е дразнител и навсякъде ни скачат. А феновете за всяко докосване искат наказание. Но и при нас бе така преди време, като играехме с Левски и ЦСКА (смее се).

Имате две служебни побе­ди и някои отбори скочиха срещу вас.
- Така е. Но те са подкрепе­ни с правилника на БФС. Сре­щу Радомир - те имаха нака­зан футболист, но той игра срещу нас. Срещу Чепинец Ве­линград съдията отказваше 25 минути да започне мачът, защото в медицинския картон не фигурираше врата­рят на домакините. Предуп­реди ги, че ако той играе, ние ще спечелим. Те обаче решиха да го пуснат. Още като започваше срешвта се знаеше, че ще спечелим. И футболисти­те ми нямаха мотивация да играят.

Има ли удари под кръста във В група?
- Според мен всичко е нор­мално. Използвам възможно­стта да благодаря на играчи­те за добрите резултати. И да знаят, че критерият вече е голям. Те са длъжни да вля­зат в Б група и да зарадват феновете, които ни подкре­пят.

Източник: в. "Тема Спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: