Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Албена Ситнилска за втори път спортист №1 на Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:35 / 18.12.2013Коментари (0)399
За втора поредна година спортист №1 на Благоевград е многократната европейска шампионка по таекоун-до и световна шампионка по кик-бокс Албена Ситнилска. В категорията за деца и юноши престижното отличие грабна бронзовият европейски медалист по бокс Емануил Богоев.

Победителите станаха ясни на тържествена церемония в зала "Скаптопара", а отличията бяха връчени от кмета Атанас Камбитов. Специално за тържеството от столицата дойдоха световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев. Преди церемонията на среща с д-р Атанас Камбитов Мария Петрова обяви, че започва изграждането на център за художествената гимнастика в Благоевград, което ще допълни състезателната палитра на града с един от най-атрактивните и популярни спортове в страната.

До месец ще бъде готова новата мултифункционална зала в двора на 3 ОУ, а а изграждането на нов плувен басейн в Благоевград ще започне през 2014 година, разкри кметът Камбитов. "Без вашия пример, без вашите шампионски усилия и воля всички подобрения и нови спортни съоръжения нямаше да имат смисъл", обърна се той към номинираните и изтъкна, че няма по-голям обединител от спорта и няма друго явление, което така да сплотява цялата нация във времена на исторически предизвикателства.

Призовете на подгласниците в двете категории връчиха Тервел Пулев и Мария Петрова, които не скриха удовлетворението си, че са в Благоевград, заобиколени от толкова талантливи млади спортисти, които са бъдещите шампиони на града и страната. Сред наградените за 2-ро, 3-то, 4-то и 5-то място в отделните категории бяха Георги Гайдарджиев, Красимир Костадинов, Ейми Тасева, Кристина Иванова, Любомир Бакалски, Сашо Андреев, Георги Цурев и Антон Огорелков.

За треньор №1 на Благоевград бе определен Теодор Козладеров, а призът за отбор №1 на Благоевград отиде при хандбален клуб "Интер-Академик". За пръв път на тазгодишното издание на церемонията бе връчена награда за цялостен принос към спорта в Благоевград. Тя бе връчена от зам.-кмета Валери Смиленов, а нейни лауреати станаха проф. Иван Кадийски, Иван Пелтеков, Божидар Багашев, Славчо Моралиев, Виктор Андонов и Кирил Петров.

За доброто настроение се погрижиха ансамбъл "Пирин", Биг Бенд-Благоевград, танцов клуб "Карат", танцов клуб "Астра", клуб по спортни танци "Благоевград", клуб по художествена гимнастика "Левски"-София и клуб по акробатика "Акротамп"-София, клуб по таекуон-до "Фолкън", брейк група "Гоблинс" и гимнастици от клуб "Любчо Солачки", а футболни демонстрации представи Цветан Черкезов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: