Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Благоевград домакин на детския футболен турнир, победителят отива в Рим
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:51 / 15.01.2014Коментари (0)280
Благоевград ще бъде част от третия футболен турнир "Купата на Coca-Cola"2014. В състезанията могат да се включат ученици от 12 до 14- годишна възраст.

Целта на инициативата е да популяризира активния начин на живот сред подрастващите по един интересен и социален за тях начин. Проектът е международен, като тази година за пръв път в него се включват като домакини Благоевград, Велико Търново, Русе и Стара Загора.

Партньори на инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора. Голямата награда е участие на отбора победител на международен лагер в Рим, Италия. Всяко училище, включило се във вътрешно-училищен /квалификационен/ етап, ще получи футболна топка, а отборът победител - купа.

Регламентът разделя надпреварата на няколко етапа, като първият е квалификационен. Той се провежда на принципа на вътрешно-училищни турнири в периода февруари - март.

Отборът-победител се класира за следващия етап на турнира.
Следващият етап е градски турнир, който за Благоевград ще се проведе на 12 април. Състезават се отборите, класирани от междуучилищната надпрева.

Последният етап са финалите, които ще се играят в София. Отборите ще са разпределени в 2 групи от по 4 отбора и ще се играе всеки срещу всеки, по системата на Бергер. Победителят получава 3 точки, за равенство се присъжда 1точка, за загуба 0 точки.

Първите два отбора от група А и група Б се класират за полу- финалите, като победителят от група А играе с класиралия се на второ място отбор от група Б, а победителят от група Б играе с класиралия се на второ място отбор от група А.

Загубилите отбори от полуфиналните срещи играят за 3-4 място, а победителите се изправят един срещу друг на финала. Останалите отбори се класират от 5-то до 8-мо място, съобразно резултатите от мачовете им в групите.

За информация и въпроси, свързани с детайлите на турнира, учебните заведения от общината могат да се обърнат за допълнителна информация към Красимир Данаилов, отдел "Спорт" в община Благоевград : тел 0889 91 91 55 Email krasimir.danailov@abv.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: