Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Гордост: 13-годишната Камелия с отличия по плуване във Великобритания
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:38 / 01.04.2016Коментари (0)267
Камелия Стоименова е едно талантливо българско момиче, с разложки корен, което получава признание и печели медали от състезания по плуване във Великобритания, България и други европейски страни. За периода от година и половина Камелия е спечелила 42 златни, сребърни и бронзови медали.

Успехите я съпътстват още от 11-годишна възраст, когато печели първите си 3 медала.

Тя е родена през 2003 г. в Лондон и живее там със семейството си. Състезава се за отбора Newham-NUEL London, а в България за отбора "Шампион, с треньор Ана Георгиева.

В моментните ранглисти в Лондон е 1-ва на 50 м. бруст, а във временната ранглиста на Великобритания е на 7-мо място.

В началото на годината момичето печели злато в дисциплината при 13-годишните на 50 м. бруст на шампионата в Есекс. В нейната дисциплина участват 150 деца, а отборите са 40. Шампионатът в Есекс се провежда в период от 4 седмици, като на начален етап тя печели и сребро в същата дисциплина.

През месец февруари, тази година, младата спортна надежда участва в Националния шампионат по плуване на България, което се проведе във Варна. Отново се представя успешно и има честта да се снима с единствената ни засега олимпийска шампионка по плуване Таня Богомилова.

Освен в тези шампионати, плувкинята се състезава в още много национални и международни първенства и дава повод за гордост, не само в лондонския си отбор, но и в България.

Майка й Гергана Стоименова е от Разлог, занимавала се е в ученическите си години с лека атлетика, на любителско ниво. Баща й Иван Стоименов от Пазарджик, е бил професионален петобоец, печелил републикански първенства за юноши в България. От 2001 г. до днес живеят в Лондон.

Първите стъпки в плуването Камелия прави малко късно-на 8 години, когато родителите й я записват на уроци по плуване, защото харесват този спорт, но целта им не е била тя да се занимава професионално с него.

За тяхна радост, момичето с всеки изминал ден ставало все по-добро в плуването и интересът към него нараствал. Така главният треньор на Newham-NUEL London, след няколкоседмични наблюдения, й предлага да я вземе в отбора.

Сестра й Маргарита, която е на 7 години, върви уверено по стъпките на сестра си. През тази година треньорите на Newham-NUEL London са пожелали и нея в отбора си.

Двете момичета ходят на английско училище през делничните дни и на българско училище през почивните.

Камелия споделя, че без любов и всеотдайност човек не би могъл да постигне нищо, в каквато и сфера да иска да се развива. Чувства се уверена в този спорт и постига с лекота целите си.

Паралелно с плуването момичето ходи в свободното си време на лека атлетика, посещава уроци по флейта и пеене.

Мечтае да се състезава в големи първенства като Олимпиада и Световно първенство. Красивата и талантлива българка се чувства щастлива в басейна и си пожелава да се развива още, да бъде здрава и да няма травми, за да може да осъществи мечтите си.

Семейството на Камелия не пропуска през летните отпуски и ваканции, както и през Коледните празници, да си идва в България, за да се видят с роднини и приятели, и да се полюбуват на любимия си Разлог.

Българските традиции и обичаи са особено почитани в семейството, а Камелия и Маргарита с нетърпение чакат Новогодишния кукерски карнавал в Разлог, когато с удоволствие се обличат като кукери.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: