Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Стефан Генов: Разбрахме се с Пирин, ще водя отбора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:59 / 20.06.2016Коментари (0)773
© Blagoevgrad24.bg
Стефан Генов е новият треньор на Пирин Благоев­град. Ръководството на клу­ба успя да постигне договор­ка с 59-годишния специа­лист.

Днес той ще пристиг­не на стадион "Христо Бо­тев", където ще парафира контракта си. След това Ге­нов ще изведе орлетата на първа тренировка за новия сезон.

"Разбрахме се за договора. Все още не съм подписал, но ще пътувам утре (б.а. -днес) за Благоевград", обясни пред "Тема Спорт" Стефан Генов. Специалистът е имал оферта и от чужбина, но е предпочел да води "зелено-белите" в елита.

През минала­та кампания Генов нямаше отбор. За последно той бе част от екипа на Георги Дерменджиев в Лудогорец (сезон 2014/15) и вдигна шампионската титла, уча­ства и в пробива на тима в групите на ШЛ.

В България Генов е водил родния Локо­мотив Пловдив, бил е наче­ло и на Черно море и Локо­мотив София. Дълго време той е работил в чужбина.

Генов наследява на поста Наджи Шенсой. Косоварят пое Пирин миналата есен и успя да спаси отбора от изпадане в Б група. След края на първенството обаче На­джи не успя да се разбере с шефовете за продължаване на контракта.

Днес ще стане ясно и кои ще влязат в щаба на Генов и дали той ще разчита на Добри Митов и Стефан То­шев, които бяха помощници на Шенсой.

Наред с новия треньор шефовете ще покажат днес от 18:00 часа на стадион "Христо Ботев" и новите екипи на отбора. Досега ор­летата бяха обличани от Jo-ma, но за новото първен­ство има сключено парт­ньорство с италианската компания Ереа.

През лятната пауза Пирин бе напуснат от защитници­те Александър Дюлгеров (отишъл в ЦСКА) и Емил Виячки, както и от крилото Даниел Генов. Последните двама разтрогнаха догово­рите си с клуба.

Очаква се подготовка с тима да започ­нат вратарят Георги Аргилашки (наем от Лудогорец), защитникът Мартин Кавдански (за последно бе част от Локомотив Пловдив) и нападателят Станислав Ко­стов (договорът му с Берое изтече). Орлетата имат интерес и към централния бранител Борислав Стойчев (за последно бил в Черно мо­ре) и напусналия Ботев Пловдив универсален играч Орлин Старокин.

Още по темата: общо новини по темата: 53
07.08.2017
27.07.2017
22.06.2017
10.10.2016
24.08.2016
24.08.2016
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: