Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Bet365 получи нов лиценз за залагания онлайн, какви са плюсовете от това?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:54 / 27.01.2017Коментари (0)580
©
След няколко години на перипетии и борба с бюрокрацията в нашата мила татковина, най-големият букмейкър в света Bet365 получи законовото право да оперира в България и да работи с клиенти от България. Това се случи в началото на месец юни, но цялата история около лиценза продължи повече от две години, в които ръководството зад британския букмейкър се опитваше да направи всичко необходимо за получаването на лиценз, докато Държавната комисия по хазарта (ДКХ) пък правеше всичко по силите си, за да не даде такъв.

Каква е историята зад получаването на този лиценз?

Стартът на двугодишната сага, приличаща по-скоро на латиноамерикански сериал, отколкото на взаимоотношения между уважавана международна компания и представители на национална власт, бе даден в последния ден на март през 2014 г. В този ден, Hillside New Media - дружеството, което стои зад английския букмейкър - прави първото си официално запитвате за лиценз и превежда по сметката на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) 40 000 лв. Това запитване за лиценз е специално за спортните залози, а няколко дни по-късно от компанията подават молба и за лиценз за т.нар. "случайни събития", за които дават още толкова. През лятото на същата година дават нови 70 000 лв. за молба за получаване на казино лиценз.

До края на 2014 г., националният хазартен регулатор не прави почти нищо със случая на букмейкърската къща, а междувременно тя удостоверява, че софтуерният й продукт е в рамките на законите на страната.

В началото на 2015 г., Hillside New Media още веднъж правят три искания за лиценз, но от комисията им отговориха, че такъв няма да бъде даден, тъй като дружеството е регистрирано в Гибралтар, а изискването е то да бъде от Европейския съюз или от Швейцария.

Показвайки нерешимост да зарадват клиентите си от България, Bet365 правят ново дружество, този път в Малта, за да отговорят на изискванията на ДКХ, а заедно с това плащат още едни 80 000 лв. на държавата, като по този начин само до този момент се събират общо 230 000 лв. платени в такси за кандидатстване.

Първата по-сериозна стъпка към лиценза Bet365 прави през месец август 2015 г. - почти година и половина след първата молба. Тогава букмейкърът взе един документ, който се нарича "първоначален лиценз", който се приема като последното препятствие преди започването на работа, като компанията дава по 300 000 за трите си услуги.

По закон, след взимането на първоначалния лиценз, букмейкърът трябва да представи документи за извършени инвестиции, какъвто е даден на ДКХ в рамките на две седмици след това.

Хазартната комисия обаче си намери нова причина да не даде лиценз. Този път се хвана за това, че сайтът на букмейкъра е бил достъпен от България по времето, когато е нямал лиценз. Тук специалистите отчитат два важни момента:

Първо, сайтът на Efbet също е бил достъпен по времето, когато е нямал лиценз, но това не тогава не е представлявало проблем за ДКХ, и второ, никъде в Закона за хазарта не е написано, че едно такова провинение е причина да окончателно отказване на лиценз.

Сигурно се питате каква е причината хазартната комисия така усърдно да се опита да препречи пътя на най-големия и най-добрия букмейкър към българския пазар? Много просто - тъй като Bet365 предлага най-добрите коефициенти и най-добрата услуга като цяло, на всички е ясно, че този букмейкър бързо ще събере огромен пазарен дял и ще "открадне" голяма част от клиентите на притежаваните от Васил Божков букмейкъри. А мълвата носи, че Божков е много близък с някои хора от Държавната комисия по хазарта.

Всичко това накара Bet365 да се обърнат към съда, който в края на май отсъди в полза на британската компания. ДКХ решиха, че няма смисъл да обжалват и в първите дни на юни направиха официално това, което бе чакано от всички фенове на интернет залозите у нас.

А какво правим със старите акаунти?

Ако преди получаването на лиценза сте имали акаунт в Bet365 и след него сте се опитвали да влезете в системата със старите си логин данни, вероятно сте забелязали, че това е невъзможно.

Това се дължи на едно от изискванията на ДКХ. Bet365 трябваше да анулират всички български акаунти и приканиха клиентите си да отворят нови такива.

Ако не знаете как се отваря акаунт в този букмейкър, можете да прочетете тази статия за бет 365 

Като подарък и реверанс към играчите си от България за дългото време, което трябваше да чакат, макар и не по тяхна вина, от букмейкъра решиха да дадат възможност на всички българи да се възползват от техния депозитен бонус. По принцип този т.нар. депозитен бонус може да се ползва само веднъж от даден играч, но сега букмейкърът ви позволява да го използвате дори и ако в миналото вече сте го изиграли със старата си сметка.

За тези, които не са го ползвали и не знаят какво представлява този бонус - Bet365 удвоява направените първоначални депозити от всички свои нови играчи. Тоест, ако депозирате 60 лв., букито ще ви подари още 60 лв. Максималното ограничение на бонуса е 100 лв.

Всичко за този бонус и за всичко останало около Bet365 и останалите букмейкъри в България можете да прочетете във водещия български бетинг портал - Betindex.net .







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Благоевград "почервеня"! Агитката на ЦСКА пристигна
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
След шоуто с Джокович, Григор Димитров замина за Берлин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: