Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Експертите от 7sport.net: Челси е в ролята на аутсайдер срещу Байерн Мюнхен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:23 / 28.01.2020Коментари (0)563
©
Челси ще посрещне Байерн Мюнхен в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига, а срещата ще върне спомените към драматичния финал от 2012 година, когато англичаните спечелиха първи трофей от турнира след изпълнение на дузпи. Нека видим какво могат да ни кажат експертите от 7sport за този сблъсък.

Челси е в процес на изграждане на нов тим, поради което лондончани навлизат в този сблъсък срещу баварците със статут на аутсайдери. Което, разбира се, далеч не означава, че те нямат шансове за краен успех.

През този сезон “сините" са водени от клубната легенда Франк Лампард, за когото това е едва втори сезон като мениджър. От началото на кампанията Лампард налага в тима млади футболисти като Тами Ейбрахам, Калъм Хъдсън-Одой, Кристиан Пулишич, Рубен Лофтус-Чийк, Мейсън Маунт и Фикайо Томори, които ще трябва да представляват бъдещото ядро на състава. Разбира се, налице са и по-опитни футболисти като Сезар Аспиликуета, Жоржинго, Нголо Канте, Педро и Вилиан, които внасят задължителния в подобни ситуации баланс.

Истината е, че никой не очаква големи неща от Челси в първия сезон на Франк Лампард. Младият мениджър все още се развива в професията, наскоро клубът бе ударен и от забрана да привлича нови попълнения. Ще бъде интересно обаче да видим как ще се представи английският тим в елиминациите на Шампионската лига.

В Байерн Мюнхен също имаше сериозни трусове през този сезон, припомня футбол 7sport, като това също не е възможно най-добрият сезон за баварците. Поне до момента. Хърватският специалист Нико Ковач бе уволнен от треньорския пост на клуба, а на негово място до края на сезона ще действа временният наставник Ханс-Дитер Флик. Можем да кажем, че засега резултатите на Флик са добри, макар и той, подобно на Франк Лампард, да не разполага с опит на най-високо ниво.

Подобно на Челси, Байерн Мюнхен също са в процес на обновяване на своя тим. Легенди като Ариен Робен и Франк Рибери напуснаха клуба, а тепърва своя път проправят момчета като Люка Ернандес, Бенжамин Павар, Алфонсо Дейвис, Серж Гнабри, Леон Горецка и други. Под наем пък бяха привлечени Филипе Коутиньо и Иван Перишич, като клубът тепърва ще трябва да прецени, дали да ги остави и за постоянно в състава. Впечатление прави пък формата на централния нападател Роберт Левандовски, който вече премина границата от 30 гола за сезона.

Повечето анализатори смятат, че Байерн Мюнхен е фаворит срещу Челси в този 1/8-финален двубой от Шампионската лига, но ние ви съветваме да не отписвате твърде бързо младия състав на Франк Лампард. Може и да се стигне до изненади.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенда на Ливърпул почина на 86-годишна възраст
Германия е огромен фаворит на букмейкърите срещу Унгария, но статистиката показва друго
Тайлър Фриц отново се превърна в черна котка за Григор Димитров
Феноменално завръщане на Александър Везенков за Олимпиакос
Близо 500 участници от рекордните 78 отбора на маратона в София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: